Oman elämänsä MasterChef voi grillata taloyhtiössäkin, kunhan muistaa huomioida turvallisuuden

Herkullinen grillin tuoksu leijailee pitkälle kadulle asti, selvästi joku on grillauspuuhissa taloyhtiössä. Ja mikäs siinä on grillatessa, kun kesä on parhaimmillaan! Mutta toinen naapuri on eri mieltä, taas se kamala grillin käry tulee joka tuutista!

Grillaamisen katsotaan kuuluvan normaaliin elämään eikä parvekegrillaamista ole laissa kielletty. Vaikka grillaamista ei voida kieltää taloyhtiössä, kannattaa naapurit ja hyvät tavat huomioida. Lisäksi turvallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota.

– Vastuu turvallisuudesta on aina asukkaalla, jonka tulee huomioida paloturvallisuus. Tänä vuonnakin on jo sattunut grillatessa tulipalo terassilla, joka ei onneksi ehtinyt levitä. Grilliä ei koskaan saa jättää päälle vahtimatta ja vieressä kannattaa olla alkusammutukseen sopivat varustus, muistuttaa Isännöintiliiton lakiasiantuntija Sara Rintamo.

– Hiili- tai kertakäyttögrillit eivät sovellu parvekkeella grillaamiseen ja niiden käyttö on kielletty. Samoin pelleteillä lämpenevät pizzauunit. Ne ovat rinnastettavissa avotuleen ja sellaista ei parvekkeelle koskaan saa tehdä, täsmentää Rintamo.

Naapurisovun takia on hyvä muistaa, että yörauha kuuluu kaikille klo 22–07. Samoin kohtuus tässäkin asiassa. Harva naapuri hermostuu silloin tällöin tulevasta grillin hajusta, mutta päivittäin tuleva savu on monelle liikaa.

– Itse ajattelisin niin, että hienoa, jos perheet laittavat yhdessä ruokaa ja kerääntyvät yhteisen grillipöydän ääreen. Kun turvallisuudesta ja kohtuudesta on pidetty huolta, ei ole mitään syytä olla kieltämässä parvekegrillausta. Naapuria kannattaa muistaa joskus grilliherkuilla tai pyytää mukaan, Suomen lyhyttä kesää ei kannata käyttää riitelyyn, summaa vielä Rintamo.

Artikkeli Oman elämänsä MasterChef voi grillata taloyhtiössäkin, kunhan muistaa huomioida turvallisuuden julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.

​ 

Herkullinen grillin tuoksu leijailee pitkälle kadulle asti, selvästi joku on grillauspuuhissa taloyhtiössä. Ja mikäs siinä on grillatessa, kun kesä on parhaimmillaan! Mutta toinen naapuri on eri mieltä, taas se kamala grillin käry tulee joka tuutista!

Grillaamisen katsotaan kuuluvan normaaliin elämään eikä parvekegrillaamista ole laissa kielletty. Vaikka grillaamista ei voida kieltää taloyhtiössä, kannattaa naapurit ja hyvät tavat huomioida. Lisäksi turvallisuuteen kannattaa kiinnittää huomiota.

– Vastuu turvallisuudesta on aina asukkaalla, jonka tulee huomioida paloturvallisuus. Tänä vuonnakin on jo sattunut grillatessa tulipalo terassilla, joka ei onneksi ehtinyt levitä. Grilliä ei koskaan saa jättää päälle vahtimatta ja vieressä kannattaa olla alkusammutukseen sopivat varustus, muistuttaa Isännöintiliiton lakiasiantuntija Sara Rintamo.

– Hiili- tai kertakäyttögrillit eivät sovellu parvekkeella grillaamiseen ja niiden käyttö on kielletty. Samoin pelleteillä lämpenevät pizzauunit. Ne ovat rinnastettavissa avotuleen ja sellaista ei parvekkeelle koskaan saa tehdä, täsmentää Rintamo.

Naapurisovun takia on hyvä muistaa, että yörauha kuuluu kaikille klo 22–07. Samoin kohtuus tässäkin asiassa. Harva naapuri hermostuu silloin tällöin tulevasta grillin hajusta, mutta päivittäin tuleva savu on monelle liikaa.

– Itse ajattelisin niin, että hienoa, jos perheet laittavat yhdessä ruokaa ja kerääntyvät yhteisen grillipöydän ääreen. Kun turvallisuudesta ja kohtuudesta on pidetty huolta, ei ole mitään syytä olla kieltämässä parvekegrillausta. Naapuria kannattaa muistaa joskus grilliherkuilla tai pyytää mukaan, Suomen lyhyttä kesää ei kannata käyttää riitelyyn, summaa vielä Rintamo.

Artikkeli Oman elämänsä MasterChef voi grillata taloyhtiössäkin, kunhan muistaa huomioida turvallisuuden julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.