Muutostyöilmoitus

Huoneistoremontit

Ota yhteyttä isännöitsijään miten ja millaisen remontin aiot tehdä tai teettää. Samalla saat tietää onko rikkoutuneiden osien korjausvastuu taloyhtiön vai osakkaan. Huomioi, että joihinkin suurempiin remontteihin vaaditaan jopa rakennuslupa. Remontointia voit tehdä/teettää arkisin klo 8 – 18.00 välisenä aikana. Ota kuitenkin tällöinkin huomioon muiden asukkaiden viihtyvyys. Kohteliasta olisi ilmoittaa työajoista esim. ilmoitustaululla. Mainitse myös remontin arvioitu kesto. Remonttijätteet tulee teettäjän huolehtia itse pois taloyhtiöstä. Remonttijätettä ei saa laittaa taloyhtiön roskalaatikkoihin. Muista ottaa myös huomioon remonttijätteen lajittelu.

Mikäli olet teettämässä remonttia, joka vaatii veden katkaisua, niin ota yhteyttä näissä tapauksissa huoltomieheen tai isännöitsijään, joka tilaa työn lvi-liikkeeltä. Vesikatkoksista on aina ilmoitettava myös muille talon asukkaille. Vesijohtotöiden suunnittelussa pyri siihen, että vesikatkos on mahdollisimman lyhyt ja sellaiseen aikaan, jolloin vedenkulutus on yleisesti pientä (esim. aamupäivällä). Märkätiloja remontoitaessa vesieristystyöt tulee aina hyväksyttää isännöitsijällä.

Mahdollisiin tulitöihin tarvitaan aina asianmukaiset luvat. Sähkötöitä saavat tehdä vain alan ammattilaiset.

Muutostyöilmoitus

Ilmoitusvelvollisuus koskee lähes kaikkia muita osakkaan suorittamia töitä paitsi maalaus- ja tapetointitöitä. Osakkaan ilmoituksen tulee sisältää selostus aiotusta työstä. Ilmoituksen tulee olla sisällöltään sellainen, että isännöitsijä tai hallitus pystyy ilmoituksen perusteella arvioimaan toteutettavan työn vaikutuksia yhtiön kunnossapitovastuulla oleviin rakennuksen tai kiinteistön osiin tai kiinteistön ulkonäköön.

Ilmoitusta täydennetään tarvittavilla liitteillä kuten suunnitelmilla, työtapaselostuksilla ja piirustuksilla. Tässä ilmoitetaan esim. suihkusekoittimen vaihto, kylpyhuoneen kaakeleiden uusiminen vesieristeineen, kylpyhuoneen paikan muuttaminen, kylpyhuoneen pinnoitteiden uusiminen ja laajentaminen, saunan rakentaminen vaatehuoneeseen, olohuoneen muovimaton vaihtaminen parkettiin jne.

Siirry osoitteeseen asukas.hausvise.fi kohtaan muutostyöilmoitukset