Isännöintiliitto haastaa kaikki isännöintialan toimijat ja taloyhtiöt tekemään energiatekoja – ”Nyt on kreivin aika laskea lämpötilaa”

Isännöintiliitto haastaa kaikki isännöintialan toimijat ja taloyhtiöt tekemään energiatekoja osana valtakunnallista Astetta alemmas -kampanjaa. Säästämällä energiaa voidaan pyrkiä välttämään sähkökatkot lämmityskaudella. Energiakriisi kirittää taloyhtiöitä myös pidemmän aikavälin energiaremontteihin.

Jos jokainen suomalainen laskee kotinsa lämpötilaa yhdellä asteella, säästettäisiin energiaa jopa 90 000 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosikulutuksen verran.

Nyt on kreivin aika laskea lämpötilaa kerrostaloissa. Yhden asteen lasku huonelämpötilassa voi sujua nyt lämmityskauden alussa lähes huomaamatta. Taloyhtiöissä on nyt mahdollisuus pienillä teoilla helpottaa koko Suomen tilannetta talven energiakriisissä. Energiansäästöllä voidaan sekä pienentää taloyhtiön lämmitys- ja sähkölaskua että pyrkiä välttämään koko Suomea uhkaavat sähkökatkot, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Koro-Kanervan mukaan päätös huonelämpötilan laskusta ja muista vaikutuksiltaan maltillisista energiateoista voidaan hyvin tehdä taloyhtiön hallituksen kokouksessa.

Huonelämpötilojen maltillinen lasku tai yhteisten tilojen, kuten rappukäytävien ja pyöräkellarien lämpötilan reilumpikin lasku, on asia, joka voidaan hyvin päättää taloyhtiön hallituksen kokouksessa. Samoin laitteistojen säätäminen energiahukan vähentämiseksi tai energiansäästötoimista viestiminen asukkaille ovat pieniä tekoja, joista taloyhtiön hallitus voi päättää ja pyytää isännöitsijää toteuttamaan.

Yhtiökokous pitää puolestaan kutsua koolle, kun päätetään pitkäkantoisista, laajalti vaikuttavista asioista, kuten energiaremonteista.

Energiakriisi kirittää kaikkia taloyhtiöitä myös tarkastelemaan energiaratkaisujaan pidemmälläkin tähtäimellä. Hallitus voi valmistella energiaremonttitoimia yhdessä isännöitsijän ja esimerkiksi ulkopuolisen energia-alan konsulttien kanssa. Yhtiökokous sitten tekee päätökset näistä, Koro-Kanerva sanoo.

Isännöintiliitto haastaa taloyhtiöt ja isännöintialan tekemään energiatekoja

Isännöintiliitto haastaa kaikki taloyhtiöt ja isännöintialan toimijat mukaan valtakunnalliseen Astetta alemmas -kampanjaan. Astetta alemmas on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Kampanja käynnistyy 10.10.2022 ja jatkuu koko lämmityskauden.

– Isännöintialan ammattilaisten joukko Suomessa on suhteellisen pieni, noin 6000 hengen suuruinen. Ammattikunnalla on kuitenkin nyt kokoaan suurempi rooli energiansäästötoimien edistämisessä suomalaisissa taloyhtiöissä, joissa asuu yhteensä 2,7 miljoonaa suomalaista. Haastammekin kaikki isännöitsijät nostamaan energia-asiat puheeksi asiakastaloyhtiöissään ja tekemään pieniä energiatekoja. Pienillä teoilla saadaan paljon aikaan, kun puhallamme kaikki yhteen hiileen, Koro-Kanerva kannustaa.

Lue lisää

Isännöintiliitto haastaa koko alan mukaan Astetta alemmas -kampanjaan

Tunnista kerrostalon energiasyöpöt (tiedote 15.9.2022)

#astettaalemmas #energiateko #isännöintitekeehyvää #isännöinti

Artikkeli Isännöintiliitto haastaa kaikki isännöintialan toimijat ja taloyhtiöt tekemään energiatekoja – ”Nyt on kreivin aika laskea lämpötilaa” julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.