Nyt taloyhtiöissä voidaan torjua monet ongelmat – tee nämä, ja asuminen on turvallista myös pimeään vuodenaikaan

Sateet, pimeys ja kylmyys vaikuttavat monin tavoin asumisturvallisuuteen ja mukavuuteen. Jotta pimeän vuodenajan tuomat turvallisuusuhat voidaan torpata heti alkuunsa, taloyhtiöissä kannattaa huolehtia nyt muutamasta perusasiasta. 

– Ihan ensimmäiseksi taloyhtiön hallituksen kannattaa tarkistaa, että talvikunnossapidosta on sovittu huoltoyhtiön kanssa. Jos huoltoyhtiö on vastuussa talvikunnossapidosta, kuten aurauksesta, hiekoituksesta sekä kattolumien tarkkailusta ja pudottamisesta, asioista pitää sopia selkeästi ja kirjallisessa muodossa, sanoo Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaa 

Taloyhtiön hallituksen ja isännöinnin on varmistettava yhdessä huoltoyhtiön kanssa, että huoltotoimenpiteet tehdään oikeaan aikaan ja kiinteistö on kaikilta osin turvallinen.

Nämä asiat kannattaa hoitaa kuntoon viimeistään nyt

rännien ja sadevesikourujen puhdistaminen lehdistä ja roskista 
katon kunnon selvittäminen ja huoltaminen tarvittaessa 
pihan ja porraskäytävien valaistuksen tarkistaminen 
piha-alueiden ja parkkipaikkojen tarkistaminen esimerkiksi kuoppien varalta 
asuntojen ilmanvaihtosuodattimien vaihtaminen ja rakennuksen ilmanvaihtoventtiilien puhdistaminen 
patterien ja termostaattien toimivuuden tarkistaminen 
pihapuiden kunnon selvittäminen ja huonokuntoisten puiden kaataminen 
yhteisten pihakaluisteiden ja grillien laittaminen talvisäilöön 

Asukkaiden tehtävänä on puolestaan säätää omien pattereidensa termostaatit terveelliseen ja energiataloudelliseen, noin 21 asteen lämpötilaan.  

Koronan takia tauolla olleet talkoiden aika on nyt  

Koronan takia monissa taloyhtiöissä ei ole järjestetty talkoita pariin vuoteen. Kokoontumisrajoitusten poistuttua talkoot kannattaa järjestää, sillä ne ovat hyvä tilaisuus tutustua naapureihin ja hallituksen jäseniin. Talkoissa noudatetaan luonnollisesti aluehallintoviraston hygieniavaatimuksia. 

Talkoiden järjestäjät tuskailevat monesti osallistujien puutetta. 

– Talkoisiin osallistuminen on aina vapaaehtoista. Talkooväkeä voi kuitenkin olla helpompi saada kokoon, kun pihalle hankitaan lava, johon asukkaat voivat tuoda tarpeettomia tavaroitaan kodistaan ja varastoistaan. Myös pienet tarjoilut voivat houkutella, Yrttimaa vinkkaa. 

Lisätietoja 

Reetta Yrttimaa
Kehitysjohtaja, Isännöintiliitto
p. 044 548 5281
reetta.yrttimaa@isannointiliitto.fi 

Uutishuoneeseen

Artikkeli Nyt taloyhtiöissä voidaan torjua monet ongelmat – tee nämä, ja asuminen on turvallista myös pimeään vuodenaikaan julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.