Kysymyksiä ja vastauksia KKV:n tutkinnasta

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on tutkinut Isännöintiliittoa kilpailulain rikkomisesta keväästä 2017 lähtien. Keskiviikkona 10. helmikuuta 2021 KKV ilmoitti, että tulkitsee Isännöintiliiton rikkoneen kilpailulakia 20142017. Isännöintiliiton mukaan tulkinta on virheellinen. 

Isännöintiliitto ei ole pyrkinyt hintojen ja hinnoittelurakenteen yhtenäistämiseen. Isännöintiliiton toiminnan tavoitteena on ollut pyrkimys nostaa alan arvostusta ja palveluiden laatua, jotta taloyhtiöt saavat parempaa isännöintiä.

− Ymmärrämme, ettei ala näyttäydy tämän tutkinnan valossa nyt moitteettomana, ja tästä syystä sekä isännöinti että heidän asiakkaansa joutuvat rakentamaan luottamusta uudelleen, sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Kyseessä on vasta epäily. Asiasta päättää markkinaoikeus.

Lue Isännöintiliiton tiedote.

Tutkinta

Mistä tutkinnassa on kyse?

Miksi Isännöintiliitto on sitä mieltä, että KKV:n tulkinta on virheellinen?

Miksi hinnoista on puhuttu?

Mikä Isännöintiliiton toiminnassa on muuttunut?

Isännöintiala

Miksi kuusi yritystä on mukana tutkinnassa?

Isännöinti on kannattavan alan maineessa. Pitääkö kannattavuus paikkansa?

Mitä Isännöintiliitto tekee kehittääkseen toimialaa?

Artikkeli Kysymyksiä ja vastauksia KKV:n tutkinnasta julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.