Etäkokousten järjestäminen vuoden 2020 luetuin jäsenohje

Mappi-jäsenpalvelusta haettiin vuonna 2020 apua erityisesti etäyhteyksien käyttöön, sähköautojen latauspisteisiin ja osakehuoneistorekisteriin liittyviin kysymyksiin.

Koronapandemia aiheutti keväällä isännöitsijöille päänvaivaa, sillä lyhyessä ajassa piti päättää muun muassa yhtiökokouksen siirtämisestä tai toteutustavasta. Tiedontarve näkyi niin Isännöintiliiton Mappi-jäsenpalvelussa kuin osakkaille ja asukkaille suunnatun kotitalolehti.fi:n lukijamäärässä.

Isännöintiliitto avasi koronaan liittyvät jäsenohjeet kaikille, sillä taloyhtiöarjen järjestäminen korona-aikana vaikuttaa noin 2,7 miljoonan suomalaisen elämään. Tieto käytettävissä olevista toimintatavoista piti saada nopeasti mahdollisimman monelle.

Osallistuminen etäyhteydellä taloyhtiön kokoukseen olikin vuoden 2020 luetuin jäsenohje. Yhtiökokouksen siirtämiseen liittyvä selvitys oli puolestaan toiseksi suosituin lakikysymys ja Näin järjestät sähköisen yhtiökokouksen suosituin webinaari.

 

Isännöinnin työhön liittyviä oikeustapauksia

Mappi-jäsenpalvelussa julkaistaan myös tuoreita oikeustapauksia ja niihin liittyviä huomioita isännöinnin työn näkökulmasta.

Vuoden 2020 luetuimmassa oikeustapauksessa taloyhtiö velvoitettiin estämään tupakansavun kulkeutuminen huoneistoon korjaustoimenpiteillä. Toisessa tapauksessa oikeus katsoi taloyhtiön olevan vahingonkorvausvelvollinen kunnossapitotarveselvityksen kirjausten vuoksi.

Tietosuojavaltuutettu puolestaan totesi, että sähkölukkojärjestelmän käyttöön ja ovenavaustietojen tallentamiseen liittyy henkilötietojen käsittelyä.

Suosituin lakikysymys liittyi siihen, tarvitaanko isännöitsijäntodistusta sukulaiskaupassa ja pitääkö taloyhtiön lainalaskelma tehdä kauppapäivälle.

Luetuimpien jäsenohjeiden teemat käsittelivät sähköautojen latauspisteiden hankkimista ja osakehuoneistorekisteriä. Nämä aiheet puhuttavat todennäköisesti myös tänä vuonna.

Koulutusta ajasta ja paikasta riippumatta

Maksuttomat koulutukset ovat jäsenkyselyiden mukaan yksi Isännöintiliiton tärkeimmistä jäseneduista. Korona vauhditti koulutusten siirtymistä verkkoon.

Isännöintiliitto järjesti vuonna 2020 yhteensä 38 webinaaria, kun niitä oli vuonna 2019 yhteensä 9 kappaletta. Webinaarien myötä Isännöintiliiton tapahtumiin ilmoittautuneiden määrä kasvoi 38 prosenttia.

Webinaareihin voi osallistua paikasta riippumatta, ja ne tarjoavat lyhyessä ajassa tiiviin tietopaketin rajatusta aiheesta. Isännöintiliiton webinaarit ovat avoimia jäsenyritysten koko henkilökunnalle, kumppaniwebinaarit myös jäsenyhdistysten henkilöjäsenille.

Webinaarien tallenteet löytyvät Mappi-jäsenpalvelusta, joten niitä voi katsoa myös jälkikäteen itselle sopivana ajankohtana.

Katso tulevat koulutukset

Kirjaudu Mappiin

Artikkeli Etäkokousten järjestäminen vuoden 2020 luetuin jäsenohje julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.