Lisäaikaa osakehuoneistorekisteriin siirtymiseen

Tiedonsiirtomahdollisuus isännöintijärjestelmän ja osakehuoneistorekisterin välille saadaan käyttöön vuoden 2021 aikana. Taloyhtiöillä on aikaa siirtää osakeluettelonsa rekisteriin vuoden 2023 loppuun asti.

Maanmittauslaitos avasi huoneistotietojärjestelmän tekniset rajapinnat isännöintijärjestelmiä varten 8.12.2020. Rajapintojen avautuminen tarkoittaa, että osakeluettelon siirron pohjana on mahdollista hyödyntää isännöintijärjestelmästä tuotuja tietoja sekä saada tietoa huoneistotietojärjestelmästä isännöintijärjestelmään. Nyt isännöintijärjestelmätoimittajat pääsevät rakentamaan isännöintijärjestelmiinsä rajapintaa hyödyntävät toiminnot.

Alun perin osakeluetteloiden siirrolle oli annettu aikaa vuoden 2022 loppuun asti. Eduskunta kuitenkin antoi siirrolle jatkoaikaa vuoden 2023 loppuun, sillä osakehuoneistorekisterin alkuperäinen valmistumisaikataulu venyi matkan varrella.

Isännöintiliiton lakiasiantuntija Laura Lithenius muistuttaa, että siirron aikatauluihin vaikuttaa Maanmittauslaitoksen tuottaman rajapinnan lisäksi kunkin isännöintijärjestelmän valmius.

− Isännöintiyrityksissä kannattaakin paitsi varmistaa oman isännöintijärjestelmän valmiudet, myös miettiä töiden resursointia siirtoja varten.

Lue myös Laura Litheniuksen ja Ira Tenhusen blogi Maanmittauslaitoksen sivuilta: Isännöinti valmistautuu osakeluetteloiden siirtoon

 

Artikkeli Lisäaikaa osakehuoneistorekisteriin siirtymiseen julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.