“Pride ei ole mielipidekysymys” – Myös Isännöintiliitto osoittaa tukensa tapahtumalle

Pride näkyy taloyhtiöissäkin vähintään asukkaiden koristelemina ikkunoina ja parvekkeina. Myös Isännöintiliitto osoittaa tukensa Priden arvoille. 

Suomen suurin Pride-tapahtuma, kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Helsinki Pride (7.-13.9.) juhlistaa moninaisuutta ja tasa-arvoa ja vastustaa syrjintää. Monien muiden toimijoiden tavoin myös Isännöintiliitto osoittaa tapahtumalle tukensa.

Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanervan mukaan tuen osoittaminen on luontevaa, koska isännöinnillä on suuri yhteiskunnallinen merkitys ja rooli myös yhdenvertaisuuden edistämisessä: jokaisen pitää voida tuntea talo ja yhteisö kodikseen.

– Kyse ei ole välttämättä isoista eleistä tai liehuvista sateenkaarilipuista, vaan jokaisen huomioimisesta ja arvostuksesta arjen tasolla, Koro-Kanerva kirjoittaa Isännöintiliiton blogissa.

Taloyhtiössäkin voidaan juhlistaa sateenkaarilipuin

Tapahtuma näkyy monissa taloyhtiöissäkin, kun asukkaat koristelevat ikkunoita ja parvekkeita sateenkaarilipuin.

Koristelu on täysin sallittua, kunhan turvallisuus ja taloyhtiön julkisivuun liittyvät säännöt otetaan huomioon. Lipun saa kiinnittää parvekkeen sisäpuolelle, mutta se ei saa roikkua sen ulkopuolella, muistuttaa Isännöintiliiton lakiasiantuntija Laura Lithenius Kotitalossa.

– Tämä liittyy turvallisuuteen ja siihen, että taloyhtiö saa päättää julkisivun ulkonäöstä. Myös parvekkeen ulkopuolella roikkuvat kukkalaatikot kielletään usein samasta syystä, Lithenius sanoo.

Parvekkeen sisäpuolella tai ikkunoissa pidettäviä väliaikaisia koristeluja sen sijaan ei voi kieltää edes julkisivuun vetoamalla. Litheniuksen mukaan se on sisustuksellinen asia, johon asukas ei tarvitse lupaa.

Myös taloyhtiö voi nostaa sateenkaarilipun salkoon.

– Jos esimerkiksi pienessä taloyhtiössä hallitus tuntee ja tietää yhtiön hengen, voi hallitus päättää asiasta. Muuten asiasta kannattaa päättää yhtiökokouksessa, Lithenius neuvoo.

Useimmilta taloyhtiöiltä löytyvän Suomen lipun voi nostaa salkoon minkä tahansa juhlan kunniaksi.

Lue lisää Pride-liputuksesta Kotitalosta.

Uutishuoneeseen

Artikkeli “Pride ei ole mielipidekysymys” – Myös Isännöintiliitto osoittaa tukensa tapahtumalle julkaistiin ensimmäisen kerran Isännöintiliitto.