Isännöitsijän vaihtaminen

Isännöitsijän vaihto voi tulla ajankohtaiseksi useammastakin syystä. Nykyisen isännöitsijän toimintaan ei välttämättä olla tyytyväisiä, yhteistyö taloyhtiön ja isännöitsijän välillä ei toimi, nykyiset palvelut eivät vastaa taloyhtiön tarpeita tai isännöitsijä esimerkiksi eläköityy. Oli syy mikä tahansa, isännöitsijän vaihtaminen on helppoa, kun muistaa ottaa huomioon muutaman tärkeän seikan ja apuna on uusi, Sp-Isännöintipalveluiden asiantunteva isännöitsijä. 

Etukäteisvalmistelut ja tarjouspyyntöjen jättäminen 

Ennen nykyisen isännöitsijän irtisanomista on tärkeää pyytää tarjous uudelta isännöitsijätoimistolta, jotta tehtävät siirtyvät reaaliaikaisesti isännöitsijältä toiselle. Näin isännöintipalveluissa ei tule palvelukatkoja ja tehtävät tulevat hoidetuksi. 

Tarkistakaa ensimmäiseksi nykyisen isännöintisopimuksen irtisanomisaika. Isännöitsijäliiton irtisanomisaikasuositus on 3 kuukautta, mutta irtisanomisaika voi olla myös jokin muu, sopimuksesta riippuen. Irtisanomisajan perusteella pystytte määrittelemään isännöitsijä­vaihdoksen ajankohdan. 

Uuden isännöitsijän etsinnän hoitaa yleensä taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja, mutta ennen tarjouspyyntöjen jättämistä on hallituksen hyvä istua alas ja miettiä yhdessä, mitä toiveita ja tarpeita taloyhtiöllä on uudelle isännöitsijälle. Nämä toiveet on hyvä liittää mukaan myös tarjouspyyntöön. 

Kirjatkaa tarjouspyyntöön kaikki perustiedot taloyhtiöstä. Myös tulevat remontit sekä muut tiedot, jotka voivat vaikuttaa isännöitsijän tehtävien määrään, on hyvä kirjata mukaan. Tarjouspyynnön liitteeksi voi laittaa myös isännöitsijätodistuksen sekä yhtiöjärjestyksen – näistä asiakirjoista selviää yleensä taloyhtiön tärkeimmät ja oleellisimmat asiat, joiden avulla voimme tarjota teille isännöintipalveluitamme. 

Vanhan isännöitsijän irtisanominen ja uuden valitseminen 

Valitkaa uusi isännöitsijä tarjousten perusteella. Käykää tarjoukset yhdessä läpi, jututtakaa potentiaalisimpia isännöitsijöitä ja tutustukaa heihin kasvotusten, nettipalaverin kautta tai puhelimitse. Isännöitsijän valinta on yksi taloyhtiön tärkeimmistä tehtävistä ja siksi siihen on syytä panostaa – älkää siis valitko uutta isännöitsijää pelkän hinnan perusteella, vaan tutustukaa tarkemmin henkilöihin, jotka ovat tarjousten takana. Näin saatte parhaimman kuvan siitä, kuka olisi sopiva valinta juuri teidän talonyhtiöönne. Me Sp-Isännöintipalveluissa haluamme tutustua taloyhtiönne tarpeisiin, toimia asumisen kumppaninanne sekä löytää yhdessä sopivimmat ratkaisut eri tilanteisiin.

Isännöitsijän irtisanomisen hoitaa yleensä hallitus, joka voi valita myös uuden isännöitsijätoimiston. Tarkistakaa kuitenkin asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestys – joissain tapauksissa yhtiöjärjestyksessä voi olla rajoitus, minkä mukaan isännöitsijän valinta on tehtävä yhtiökokouksella. Tällöin yhtiökokous voi määrätä hallituksen vaihtamaan isännöitsijän ylimääräisessä yhtiökokouksessa. 

Isännöitsijävaihdoksen toteuttaminen 

Kun isännöitsijävaihdoksesta on taloyhtiössänne päätetty, teemme kanssanne sopimuksen ja voitte irtisanoa vanhan isännöitsijän. Uutta isännöintisopimusta tehdessä sovimme myös tulevan tilin- tai välitilinpäätösten tekemisestä sekä asiakirjojen luovutuksesta. Tarvitsemme myös riittävät perustiedot taloyhtiöstänne jo hyvissä ajoin ennen isännöitsijävaihdoksen tapahtumista, jotta palvelukatkoja ei synny. Hyviä käytäntöjä ovat esimerkiksi isännöitsijätodistuslomakkeen täyttäminen perusteellisesti sekä luettelon tekeminen isännöitsijällemme luovutettavista asiapapereista sekä taloyhtiön sopimus- ja yhteistyökumppaneista. 

Isännöitsijävaihdokseen liittyviä tehtäviä on jonkin verran, mutta itse taloyhtiölle ja hallitukselle tehtävistä jää vain uuden isännöitsijän valitseminen, vanhan isännöitsijän irtisanominen sekä tarvittavien valtuuksien ja oikeuksien siirtäminen uudelle isännöitsijälle. Muut vaihdokseen liittyvät asiat voitte jättää meidän hoidettavaksemme vanhan isännöitsijän kanssa. Vanha isännöitsijä tekee välitilinpäätöksen tai tilinpäätöksen, jos isännöitsijän vaihto osuu juuri tilikauden päätökseen. Hän myös luovuttaa kaikki taloyhtiöön liittyvät tiedot ja asiakirjat uudelle isännöitsijällemme.

Uusi isännöitsijämme tutustuu kiinteistöönne ja perehtyy sen toimintaan. Sovimme toimintatavoista, käymme läpi taloyhtiön keskeneräiset asiat ja aloitamme taloyhtiönne hallinnon hoitamisen.

Vaihda isännöitsijätoimisto Sp-Isännöintipalveluihin 

Me Sp-Isännöintipalveluissa teemme isännöitsijän vaihtamisesta vaivatonta ja nopeaa. Hyvillä etukäteisvalmisteluilla takaamme, että vaihto sujuu hallitusti ja asiat tulevat hoidetuksi.  

Vaihdon tueksi tarvitsemme perustiedot taloyhtiöstänne, mutta teidän ei tarvitse olla alan ammattilaisia – toiveidenne ja taloyhtiön tietojen perusteella pystymme arvioimaan ja selvittämään, millaista palvelua juuri teidän taloyhtiönne tarvitsee. Kuuntelemme toiveenne ja tarjoamme juuri teidän taloyhtiöönne sopivaa palvelupakettia. Emme myy mitään ylimääräistä, mutta emme myöskään liian suppeaa palvelupakettia. 

Kun olette hyväksyneet tarjouksemme, otamme taloyhtiönne hoidon vastuullemme ja varmistamme, että isännöintipalvelut hoituvat katkeamattomana. Nimeämme toimistoltamme taloyhtiöönne isännöitsijän, jonka kanssa voitte sopia isännöitsijän valtuuksien siirtämisestä vanhalta uudelle sekä olemme yhteydessä vanhaan isännöitsijään. Käymme läpi taloyhtiön taloudellisen tilanteen ja muut asiat, kuten mahdolliset korjaustarpeet sekä perehdymme taloyhtiön pöytäkirjoihin, sopimuksiin ja tilinpäätöksiin.  

Meille voit lähettää tarjouspyynnön helposti verkossa. Tulemme mielellämme kuulemaan, mitä tarpeita ja toiveita teillä on uudelle isännöitsijälle, asumisen kumppanillenne. Tervetuloa asiakkaaksemme! 

Lähetä tarjouspyyntö alta tai ota yhteyttä 

Tarkistuslista isännöitsijän vaihtajalle 

 • Tarkistakaa nykyisen isännöitsijäsopimuksen irtisanomisaika 
 • Kirjatkaa taloyhtiön tarpeet ja toiveet uudesta isännöitsijästä 
 • Lähettäkää tarjouspyyntöjä isännöitsijöille ja liittäkää mukaan perustiedot taloyhtiöstä 
  • esim. isännöitsijätodistus ja yhtiöjärjestys 
 • Tavatkaa ja haastatelkaa isännöitsijöitä ja solmikaa sopimus talonyhtiöllenne sopivan isännöitsijätoimiston kanssa 
 • Irtisanokaa nykyinen isännöitsijä ja valitkaa uusi hyväksymällä tarjouspyyntö 
 • Siirtäkää valtuudet uudelle isännöitsijälle vaihtopäivästä lähtien 
  • esim. taloyhtiön tilien käyttöoikeus 
 • Vanha isännöitsijä tekee välitilinpäätöksen tai tilinpäätöksen 
 • Varmistakaa, että uusi isännöitsijä saa kaikki taloyhtiöön liittyvät tiedot ja dokumentit vanhalta isännöitsijältä 
 • Uusi isännöitsijä ilmoittaa taloyhtiön sopimuskumppaneille laskutusosoitteensa 
 • Tehkää uuden isännöitsijän kanssa tutustumiskierros kiinteistöönne, sopivaa toimintatavoista jatkossa ja aloittakaa taloyhtiön hallinnon hoitaminen 

Ota meihin yhteyttä ja saat lisätietoa palveluistamme

 • Etu- ja sukunimi
 • Taloyhtiö
 • Puhelinnumero
 • Sähköposti
 • Viesti
 • Hidden